«Пам’ятайте наставників ваших» (Євр. 13,7) – архієпископ Феодосій звершив заупокійну панихиду на могилі протоієрея Андрія Пічника

10 листопада архієпископ Боярський Феодосій, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і на запрошення Намісника Святої Успенської Почаївської Лаври митрополита Почаївського Володимира, відвідав Почаївську Лавру, де взяв участь у святкуванні дня пам’яті преподобного Іова, ігумена Почаївського. Після закінчення Лаврських урочистостей, Високопреосвященний владика Феодосій відвідав могилу багаторічного настоятеля Хрестовоздвиженського храму в м.Києві, найстарішого клірика Київської єпархії протоієрея Андрія Пічника, яка знаходиться на батьківщині о.Андрія, поруч з могилами його батьків, в селі Даничів Корецького району Рівненської області. З благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, архієпископ Феодосій звершив на могилі покійного батюшки Андрія заупокійну панихиду, на якій молилися родичі та односельці покійного.

Отець Андрій народився в 1925 році в селі Даничів недалеко від Почаєва, де в юності подвизався послушником. У 1944 році, під час Великої Вітчизняної війни, в 20-річному віці був рукопокладений в сан священика і звершував своє служіння протягом десятиліть в різних храмах. У зрілому віці батюшка був одним із заслужених священиків м.Києва, співробітником Київської Митрополії, більше десяти років займав посаду головного редактора журналу «Православний вісник», супроводжував іноземні церковні делегації в непростий час “залізної завіси”. Протоієрей Андрій був настоятелем Хрестовоздвиженського храму в Києві з 1991 року по 2017 – рік своєї смерті. Понад 70 років він звершував своє священницьке служіння на благо Православної Церкви та народу Божого, з них 26 років в Хрестовоздвиженському храмі.

Упокой, Господи, душу спочилого раба Твого приснопам’ятного протоієрея Андрія і всели його у святих Своїх обителях. Вічна пам’ять!

Перегляди (82)

Comments are closed.