На Замковій горі на Подолі встановлено поклонний 7-метровий хрест.

На Замковій горі що на Подолі встановлено поклонний 7-метровий хрест.

«Будь-яке діяння Христове – похвала Вселенської Церкви, але похвала похвал – хрест. Апостол Павло в послані до Галатів 6:14 говорить: «А я не бажаю хвалитися, хiба тiльки хрестом Господа нашого Iсуса Христа…»

У неділю 4 квітня, яка цього року відзначалась Православною Церквою як Хрестопоклонна, на схилі Замкової гори, що дивиться на історичний Хрестовоздвиженський храм на Подолі (вул. Воздвиженська 1А), жителі столиці встановили великий 7-метровий поклонний хрест. Для освячення хреста запросили духовенство храму на чолі з настоятелем протоієреєм Валерієм Кравцем. Більше 100 осіб зібралося для участі у піднятті хреста, який важить 300 кг, на вершину схилу над храмом, що сягає близько 70 м. Раніше на цьому місці стояв дерев’яний хрест, який з роками було втрачено. Встановлення поклонних хрестів на пагорбах і на перехрестях – древня християнська традиція. Відроджений стараннями киян поклонний хрест на Замковій горі освячуватиме з висоти древній Подол і завдяки освітленню буде видний навіть вночі, що безсумнівно зробить його однією з прикрас старовинного району Києва.

Здавна Хрест є велика зброя для християн проти дії ворожої, велика сила і допомога. Багато століть тому в Константинополі для відвертання хвороб з імператорського палацу виносили частину древа Хреста Господнього для молитв і поклоніння народу, а також цією святинею благословляли дороги і вулиці. Тож нехай Господь силою чесного і животворчого Хреста відверне від нас пандемію і Благословить народ наш! 

Перегляди (419)

Comments are closed.