Архієпископ Феодосій звершив читання першої частини Великого покаянного канону у співслужінні духовенства Подільського району столиці

2 березня, в понеділок першої Седмиці Великого посту, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій, керуючий Північним київським вікаріатством, звершив читання першої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Хрестовоздвиженському храмі м.Києва.

За богослужінням разом з Високопреосвященним владикою молилися настоятелі храмів Подільського району столиці і духовенство храму.

Звичайне добове коло постового богослужіння складається з Великого повечір’я, Утрені, Часів, Зображальних та Вечірньої. У перші чотири дні Великого посту під час повечір’я читається Великий канон преподобного Андрія Критського. Хоча зусиль до його створення доклали декілька християнських письменників, назву канон отримав від автора початкового тексту. Великим канон названий не лише за незвичайну об’ємність (близько 250 тропарів), але й за поетичну досконалість, богословську висоту і зворушливість зображених почуттів.

Перегляди (47)

Comments are closed.