Архієпископ Феодосій звершив Літургію у день пам’яті Усікновення глави Іоанна Предтечі

11 вересня, у день пам’яті Усікновення чесної глави святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій звершив Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужило духовенство храму.

На сугубій ектенії владикою була піднесена молитва Господу Вседержителю про мир і припинення міжусобної ворожнечі в Україні.

Святого Іоанна Хрестителя ув’язнили в темницю за наказом царя Ірода Антипа. Ірод в той час правив у Галілеї, і великий пророк викривав гріхи та злочини його і його оточення. Тетрарх (тобто один з чотирьох римських правителів Іудеї) боявся стратити святого: його любив народ, і Ірод боявся народного гніву. Але дружина його брата Іродіада, з якою він жив разом, намовила свою дочку Саломею обманом змусити царя вбити в’язня. На бенкеті Саломея танцювала для Ірода. Танець так сподобався йому, що він поклявся виконати будь-яке її бажання. Саломея попросила голову Іоанна на блюді. Ірод виконав прохання. Так пророк прийняв мученицьку смерть.

СТОЛИЧНИЙ БЛАГОВІСНИК

Перегляди (81)

Comments are closed.