Архієпископ Феодосій звершив Літургію в день свята Вознесіння Господнього

28 травня, в день свята Вознесіння Господа і Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій звершив Божественну літургію у Михайлівському приділі Хрестовоздвиженського храму на Подолі у м.Києві. Високопреосвященному владиці співслужило духовенство храму.

Під час Літургії підносилися сугубі прохання і молитви про позбавлення від коронавирусной інфекції та про здоров’я медичних працівників.

На завершення богослужіння відбувся чин Славлення, після якого архієпископ Феодосій вимовив проповідь.


Святкування Вознесіння Господнього відбувається в сороковий день після Воскресіння Христового. Цей день завжди припадає на четвер 6-ї седмиці після Пасхи. Вознісшись на небо і сівши праворуч Отця Небесного, Христос Спаситель не залишив, не покинув землю Своєю присутністю. Він вознісся від нас, став невидимим тілесними очима серед віруючих у Нього, але Він не покидає тих, хто Його любить. Через Своє Вознесіння Господь став ще ближче до людства, до віруючих в Нього, бо Він нині перебуває на землі не тільки всюдисущим Своїм Божеством, але і прославленим Тілом у великому і пренебесному таїнстві Святої Євхаристії (Тіла і Крові Його), причасниками якого бувають усі вірні.


Перегляди (36)

Comments are closed.