70 РОКІВ В САНІ СВЯЩЕНИКА – найстаріший клірик Київської єпархії відзначив пастирський ювілей

13 грудня, в день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, в Хрестовоздвиженському храмі на Подолі в м.Києві було звершено урочисте соборне богослужіння з нагоди малого престольного свята та дня тезоіменитства настоятеля храму – найстарішого клірика Київської єпархії протоієрея Андрія Печника. Святкова служба також була приурочена особистому ювілею протоієрея Андрія – 70-річчю пастирського служіння.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Божественну літургію в храмі очолив вікарій Київської Митрополії, керуючий Північним київським вікаріатством єпископ Боярський Феодосій, якому співслужили: ювіляр – протоієрей Андрій Печник, благочинний Подільського району протоієрей Тимофій Костюченко, а також клірики храму та гості в священному сані.

Після закінчення Літургії, вітаючи ювіляра зі святом, Преосвященний владика зачитав вітальну адресу від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в якій зокрема йдеться:
“Дорогий отець Андрій! Ви з юних літ обрали для себе шлях служіння Богові та Його Святій Церкві в буремні часи безбожної влади. Ваше пастирське зростання розпочалося у Святій Почаївській Лаврі в умовах Великої Вітчизняної війни та необхідності щодня словом і ділом мужньо сповідувати віру Христову. Впродовж років Ви сумлінно виконували послух, покладений на Вас священноначаллям, особливо, перебуваючи понад десять років на посаді головного редактора “Православного вісника”. Вашими зусиллями, після тривалого запустіння, було відновлено благоліпність Хрестовоздвиженського храму в історичному центрі Подолу…

У цей визначний день молитовно бажаю Вам, щоб Божественна благодать, яка зцілює немічних та відновлює занепале, невідступно перебувала з Вами, зміцнюючи Ваші духовні і тілесні сили, даруючи радість у Господі, мир і любов. Многая і благая Вам літа!”

Перегляди (115)

Comments are closed.