Парафіяльні збори Хресто-Воздвиженського храму одноголосно та рішуче заявили про свою вірність УПЦ та Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію

В суботу, 2 лютого, після завершення богослужіння в Хресто-Воздвиженському храмі на Подолі, згідно Статуту про управління УПЦ та Статуту парафії, відбулися Парафіяльні збори релігійної громади Хресто-Воздвиженського храму на Подолі в м. Києві.

Члени Парафіяльних зборів, які зібралися у повному складі, мали міркування щодо поточних подій навколо українського Православ’я, тобто про об’єднання неканонічних структур “УАПЦ” та “УПЦ КП” в одну структуру “ПЦУ”, визнання цієї структури Константинопольським Патріархом Варфоломієм та надання їй Константинополем “Томосу про автокефалію”. Враховуючи тиск з боку державної влади, політиків та ЗМІ на парафіяльні громади Української Православної Церкви задля їх приєднання до новоствореної “ПЦУ”, Парафіяльні збори Хресто-Воздвиженського храму мали міркування щодо відношення релігійної громади до цієї ситуації.

Одностайно та рішуче всі без винятку члени Парафіяльних зборів Хресто-Воздвиженської парафії (вищого органу управління релігійної громади) прийняли наступне рішення:

1. Одноголосно підтримати рішення Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року, які категорично засуджують не канонічне втручання Константинопольського Патріархату у внутрішні справи Української Православної Церкви та неконституційне втручання в церковні справи з боку державної влади.

2. Висловити повне схвалення та підтримку канонічній позиції Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та Священного Синоду Української Православної Церкви щодо неможливості визнання новоствореної “ПЦУ” канонічною церквою та будь-якого об’єднання з нею.

3. Категорично відмовитися від зміни підлеглості Хресто-Воздвиженської релігійної громади на підлеглість новоствореній “ПЦУ”. Підтвердити свою підлеглість та вірність Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм, яка знаходиться в канонічному та євхаристичному спілкуванні зі всією повнотою Руської Православної Церкви.               

Також Парафіяльні збори запропонували тим парафіянам храму, які не входять до офіційного складу Парафіяльних зборів (вищого органу управління релігійної громади), але регулярно відвідують богослужіння в Хресто-Воздвиженському храмі та беруть участь в церковних Таїнствах, також підтримати своїми підписами рішення Парафіяльних зборів щодо цього питання. Пропозиція була сприйнята віруючими з натхненням, віряни активно взяли участь в письмовій підтримці рішень Парафіяльних зборів. Декілька сот підписів парафіян на підтримку позиції Парафіяльних зборів були додані до протоколу зборів в якості ілюструючого додатку.

Протокол Парафіяльних зборів релігійної громади Хресто-Воздвиженського храму на Подолі в м. Києві був нотаріально завірений та, згідно Статуту УПЦ та Статуту Хресто-Воздвиженської парафії, був затверджений Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм, після чого набув канонічної та юридичної сили.

Перегляди (124)

Comments are closed.